Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení „Odstranění stávajících řadových garáží, v ul. Jana Nerudy, Kynšperk nad Ohří“
Odesílatel Jiří Bednář
Organizace odesílatele Město Kynšperk nad Ohří [IČO: 00259454]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.10.2023 09:13:39
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

V textu zadání se nachází informace, že si zadavatel přeje drtit materiál na místě na frakci 16-32 a 0-16 . Standardně lze drtit na frakci 0-63 a následně je možné požadované frakce vytřídit , ale to znamená na stavbu další stroj, další položka - máme ji tedy doplnit do rozpočtu ? Do tabulky nejde nic dalšího vepisovat. Obecně vzniknou min 3 frakce 0/16,16/32 a následně 32/63 - tato frakce se tedy předpokládám odveze?

1)
Zadavatel předpokládá, že si ponechá veškerý vzniklý recyklát mimo část materiálu, který bude použit k zásypům po výkopech základových konstrukcí a konečným terénním úpravám v místě stavby.

Přebytečný recyklát bude odvezen do skladu zadavatele, případně částečně přímo na určená místa v katastru města, kde bude využit k dalším terénním úpravám. (tyto terénní úpravy již v režii zadavatele - není předmětem dodávky) Ve VV je kalkulována doprava do 6 km.

Pokud zadavatel nebude schopen využít či uskladnit všechen materiál, může být v průběhu prací rozhodnuto o odvozu a likvidaci zbývající části materiálu. V takovém případě bude doprava a cena za likvidaci určena dle skutečné vzdálenosti přepravy a skládkovné dle oceněných položek dle druhů odpadu v nabídkovém rozpočtu.

Skládkování je přepokládáno primárně pouze pro materiály vyskytujících se na stavbě pro které nemá zadavatel další využití (lepenky, azbest, dřevo apod.) Ostatní dle situace viz výše...

2)
Recyklát je možno dodat v uváděných frakcích 0/16,16/32 a 32/63 - tyto však budou vytříděny.

3)
Výkaz výměr byl doplněn o 3 položky VRN v rámci kterých může každý uchazeč doplnit další náklady potřebné k realizaci stavby. Pokud bude tato možnost využita, doplní uchazeč mimo rozpočet v rámci podané nabídky vysvětlení co do obsahu v rámci nacenění jednotlivých položek VRN jeho nabídka obsahuje..


Přílohy
- 2023-018 - Odstranění stávajících řadových garáží [zadání]_DOPLNĚNO.xlsx (55.12 KB)